27.9.2016

Tarinoinnin taiturit

Iloinen tervehdys kirjallisuuden ja ilmaisutaidon ryhmistä! Lukukausi on pyörähtänyt käyntiin täysinäisillä ryhmillä ja tekemisen meiningillä!


Iloa kirjoittamisesta A, alemmassa kuvassa ryhmä B.
Iloa kirjoittamisesta -ryhmät kokontuvat keskustelemaan kirjoittamisesta, jakamaan tekstejään ja saamaan vinkkejä oman tekstin tuottamiseen. Tänä vuonna kirjoittajaryhmä osoittautui niin suosituksi, että saimme perustaa lisäryhmän kurssille jonottajille. Valtakunnallisestikin kirjoittaminen tuntuu olevan suosittua, ehkäpä blogi-kirjoittamisen helppous houkuttelee monia kirjoittamisen pariin. Näissä kuvissa ryhmät ovat ensi kertaa koolla, omia tekstejä on jo paperille tuotettu! 
Miltä maailma näyttäisi jos katselisit sitä kirpun silmin?  Entä miltä tuntuisi puhua vain T –kieltä? Sanataidejengissä tutkitaan tuttuja ja outoja asioita, keksitään hahmoja, jaetaan hauskoja sattumuksia ja kuvitellaan tuttuihin ympyröihin yllättäviä käänteitä. Tarinajengissä seikkailee 6-8-vuotiaita sananikkareita.
Teatteri-ilmaisu ja äänenkäyttö -ryhmässä tehdään erilaisia ilmaisutaitoharjoitteita. Treenataan äänenkäyttöä, improvisaatiota, naamioteatteria, pantomiimia, roolihahmojen rakentamista jne. Ensimmäiseksi tosin harjoiteltiin poseeraamista opiston blogissa!
Koillis-Savon suunnalta löytyy ihan oma kirjoittajaryhmänsä. Tarinoita piisaa. Tänä vuonna Nilsiän kirjoittavat työstävät antologiaa.
Vielä on yleisön jännitettävä, minkä näytelmän teatteriproduktio-ryhmä tänä vuonna esittää? Ensi-ilta on jo sovittu huhtikuulle, tässä ensimmäiset lukuharjoitukset meneillään!   kuvat Johanna Leksis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti