19.8.2020

Sanataide - iloista sanaleikkiä ja pulahduksia tarinoiden rikkaisiin syvyyksiin

 

Pienten lasten loruryhmässä nautitaan yhteisistä hetkistä…

Kansalaisopiston sanataidekurssit alkoivat aikoinaan vauvoille ja heidän vanhemmilleen suunnatuista lorukursseista. Lorun lumoissa -kurssit ovatkin vakiintuneet suosituksi osaksi sanataidekurssitarjontamme. Loruseikkailulle lähdetään innostumaan äänestä ja kielen kiemuroista, nauttimaan yhdessäolosta ja rikastuttamaan vauvan ja vanhemman vuorovaikutusta loruleikkien myötä.

Kansalaisopistolla työskentelee useita sanataideohjaajiksi kouluttautuneita opettajia ja heillä on osaamista myös musiikin, kuvataiteen, teatteritaiteen puolelta. Ajatus sanataiteesta onkin laajentunut pienten lasten loruttelusta kaiken ikäisten iloksi ja ilmaisumuodoksi - myös aikuisten.  Sanataidekasvatus tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia monitaiteelliseen työskentelyyn.

Kansalaisopisto on lähtenyt kehittämään sanataiteen opetusta yhteistyössä Sanataidekoulu Aapelin kanssa. Sanataidekoulu Aapeli on Vestäjät ry:n ylläpitämä sanataideverkosto, joka yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa järjestää Pohjois-Savon alueella lasten ja nuorten sekä erityisryhmien sanataideopetusta, sanataidetyöpajoja kouluille, päiväkodeille ja muille yhteisöille sekä sanataideohjaajien koulutusta. 

 

  Nilsiäläisiä kirjoittajia


Aikuisten sanataidekurssiksi voi laskea oikeastaan kaikki kirjallisuuteen ja kirjoittamiseen liittyvät kurssit. Mainitsemisen arvoisia tämän vuoden tarjonnassa ovat Runoillat ja Korvarunokahvit, joissa heittäydytään tarinoimaan ja nautiskelemaan runoista, sekä kuvataiteen ja sanataiteen konstein mielikuvitusta rapsutteleva Kuinka kirjoitaa vihreä? – Luova sanataidekurssi aikuisille. Kirjoittamiskursseja on tänä vuonna siirretty osittain verkkovälitteiseksi. Iloa kirjoittamisesta ja Tarinoita elämästä -kurssille voi nyt osallistua vaikkapa mökiltä käsin.

Sanataiteesta innostuneen kansalaisopistoväen haave on, että sanataide vakiinnuttaa paikkansa taideharrastusten joukossa ja opiskelijat, niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin löytävät tämän taiteen lajin äärelle.

Tutustu tarjontaan:
Aikuisten sanataide/kirjallisuus
Lapset ja aikuiset sanataiteilevat yhdessä
Lapset ja nuoret, teatteri ja sanataide

Löytyykö sinun taskusi pohjalta tarina tai runo? Tai riimi? Lähde mukaan kaivelemaan taskutarinoita, kääntelemään käsitteitä ja taivuttelemaan tavuja, maalaamaan sanoilla ja kuvittelemaan kummallisia!

Teksti: Anna Pohjalainen, Kuopion kansalaisopisto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti