8.9.2021

Kansalaisopistossa suoritettu 

osaaminen näkyviin!

 Kuva: TopiasDeanSitra


Tiesitkö, että Oma opintopolku-järjestelmästä näet omat opiskelusuorituksesi keskitetysti?

 
1.8.2021 alkaen Oma opintopolku-järjestelmään voidaan kirjata myös kansalaisopistossa suoritettuja opintoja. Näin kansalaisopiston kursseilla suoritettu osaaminen saadaan osaksi virallisia koulutustietoja.


Kuopion kansalaisopistossa opintopisteitä voi suorittaa kaikilla japanin kielen kursseilla. Kurssien tavoitteet on kirjattu jokaisen kurssin kohdalle kurssikuvaukseen. Kurssin lopussa opettaja arvioi, onko opiskelija saavuttanut vaaditut tavoitteet ja antaa hänelle kurssisuoritusmerkinnän. Tämän jälkeen kurssisuoritus tulee näkyviin sähköisessä Oma opintopolku –järjestelmässä ja sitä voi jakaa esimerkiksi työnantajalle tai toiselle koulutuksenjärjestäjälle. Suorituksen kirjaaminen edellyttää opiskelijan suostumusta eikä siis kaikkien kurssille osallistuvien tarvitse suorittaa opintopisteitä. Voit edelleen osallistua kurssille ilman minkäänlaisia suoritusvaatimuksia.


Mieti kuitenkin, voisiko opintopisteiden suorittamisesta olla sinulle hyötyä. Oman opintopolun kautta voit helposti jakaa suoritusmerkinnän toiselle koulutuksenjärjestäjälle, joka mahdollisesti voi lukea sen osaksi suorittamaasi tutkintoa. Suoritus voi myös auttaa sinua kertomaan paremmin osaamisestasi esim. työhaastattelutilanteessa tai hakeutuessasi koulutukseen. Sen avulla saat oman kielipolkusi selkeästi näkyviin. Ja vaikka et tarvitsisi suoritusmerkintää juuri nyt, saatat tarvita sitä joskus myöhemmin!


 Anna siis osaamisesi näkyä!


Teksti:
koulutussuunnittelija Marjo Markkanen
marjo.markkanen@kuopio.fi
puh. 044 7184721

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti