15.5.2017

Kieltä, kuntoa ja kulttuuria –kurssi Espanjan Aurinkorannikolla


Kuopion kansalaisopisto järjesti Espanjan Aurinkorannikolle ”Kieltä, kuntoa ja kulttuuria” –kurssimatkan yhdessä siellä toimivan suomenkielisen vapaan sivistystyön oppilaitoksen Sofia-Opiston kanssa 20.3. – 3.4.2017. Kurssille osallistui 15 opiskelijaa, joilla oli mahdollisuus osallistua matkan suunnitteluun kahdessa ennen matkaa järjestetyssä suunnittelutilaisuudessa Kuopion kansalaisopistossa.

Aloite Kieltä, kuntoa ja kulttuuria –kurssista tuli Fuengirolassa toimivalta Sofia-Opistolta, joka kutsui kuopiolaisia kansalaisopiston opiskelijoita vieraakseen Aurinkorannikolle ja lupasi järjestää heille räätälöidyn ohjelman. Sofia-Opiston ohjelmisto muistuttaa suomalaisten kansalaisopistojen ohjelmatarjontaa ja opiskelu siellä tapahtuu yhtä kotoisasti kuin Suomenkin kansalaisopistoissa. Ohjelmaa opistossa on aamusta iltaan. Painopiste on espanjan kielessä, asuuhan opiston lähialueella Fuengirolassa jopa 30.000 suomalaista, jotka haluavat oppia espanjaa. Sofia-Opiston kursseista suurin osa on kertamaksullisia, ja kursseille ovat yhtä tervetulleita niin yhden viikon lomalaiset kuin alueella pysyvästi asuvatkin.

Kuopion kansalaisopiston ryhmän matka Espanjaan alkoi lentämällä ensin Malagaan, josta jatkettiin parinkymmenen minuutin matka "suomalaiskaupunkiin" Fuengirolaan. Ryhmä majoittui suurehkossa suomalaisten suosimassa apartomentos-hotellissa, josta oli kätevä parinsadan metrin matka Sofia-opistolle ja meren rannalle.


Aurinko paistoi kuopiolaisille koko kahden viikon ajan ja lämpötila oli maaliskuun lopulla sopivan lämmin, samanlainen kuin Suomessa tavallisina kesäpäivinä.
Normaalin mutta monipuolisen Sofia-opiston järjestämän kansalaisopisto-ohjelman lisäksi retkeiltiin Aurinkorannikolla turistikohteissa ja käytiin tutustumassa pysyvästi Aurinkorannikolla asuvien suomalaisten toimintaan. Ryhmä tutustui mm. suomalaisten yhdistykseen Suomelaan, suomalaiseen kouluun, suomalaisten hallitsemaan kiinteistöyhtiöön sekä suomalaisten pitkäaikaislomailijoiden harrastuksiin ja vapaa-ajanviettotapoihin etelän auringossa. Myös ruokakulttuuriin tutustuttiin. Osaa ryhmäläisistä olosuhteisiin tutustuminen kiinnosti siltä varalta, että jatkossa olisi helppo tulla uudestaan omin päin pidemmille lomille tälle suomalaisten suosimalle alueelle, jota myös Suomen suurimmaksi lähiöksi Suomen rajojen ulkopuolella kutsutaan.

Matkalle osallistujat olivat tyytyväisiä kurssimatkaan ja antoivat siitä erinomaisen palautteen. Kuopion kansalaisopisto onkin päättänyt järjestää uuden kurssimatkan Aurinkorannikon Fuengirolaan Sofia-Opiston vieraaksi loka-marraskuussa 2017. Kurssille ilmoittautuminen alkaa ma 15.5. alkaen ja lisätietoja siitä saa Marjo Markkaselta (puh. 044 718 4745, marjo.markkanen@kuopio.fi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti